Вест - Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону

Title
Idi na sadržaj
Насловна   ›   Вести   ›   Вест
У Штутгарту одржана инвестиционо пословна конференција за дијаспору
07.02.2023   
ДИЈАСПОРА   

Привредна комора Србије (ПКС) кроз пројекат "Повежимо се" и уз подршку Генералног конзулата Србије у Штутгарту, организовала је 4. i 5. фебруара инвестиционо-пословну конференцију на којој су представљени конкретни пројекти за улагање, као и српске бање. Конференцији која је окупила око сто привредника из дијаспоре у Немачкој присуствовала је и делагација  Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону. До сада су успешно организоване, крајем прошле године, две инвестиционе конференције у Бечу и Цириху.

 

Првог дана фокус је био на сегменту развоја пословања, посебно на могућностима за улагања у Србији и проналажењу одговарајуће нише пословне сарадње између дијаспоре и српских компанија. Другог дана фокус је био на медицинском туризму, као и подршци повратку дијаспоре у Србију. Представљено је шест наших бања.

 

На конференцију су представници ПКС промовисали конкретне инвестиционе пројекете и могућности улагања у Србији.

 

Учесницима скупа обратили су се и амбасадорка Србије у Берлину Снежана Јанковић, министар без портфеља задужен за дијаспору Ђорђе Милићевић, градоначелница Ниша Драгана Сотировски, представници  Генералног конзулата у Штутгарту, међународних организација и пословних асоцијација.  

 

Извор: Привредна комора Србије

Министарство спољних послова Републике Србије - Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону © Сва права задржана
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
МИНИСТАРСТВО СПОЉНИХ ПОСЛОВА
Управа за сарадњу с дијаспором
и Србима у региону
Nazad na sadržaj