Вест - Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону

Title
Idi na sadržaj
Насловна   ›   Вести   ›   Вест
Гујон: Подржавамо економски и културни опстанак Срба у Федерацији БиХ
03.04.2024   
РЕГИОН   ДИРЕКТОР   

Арно Гујон, директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону, примио је данас Немању Давидовића, саветника председника Републике Српске и председавајућег Општинског већа Босанског Петровца, с којим је разговарао о положају Срба у Федерацији БиХ.

 

Гујон је након састанка пренео да Управа кроз финансирање пројеката помаже најугроженијим српским породицама у Федерацији, не само њихов економски развој већ и очување културних особености, јер је и једно и друго неопходно за опстанак Срба у овом делу Босне.

 

„Разговарали смо о реализацији пројеката за које је Управа на овогодишњем конкурсу дала више од 11 милиона динара, за економску и културну делатност. У Дрвару ћемо помоћи куповином стеоних јуница и оваца, а помоћи ћемо и активности Центра за подршку повратницима у Босанском Петровцу“, рекао је Гујон.

 

Ово није први пут да Управа подржава пројекте одрживог развоја у Федерацији БиХ. Управа је 2021. године уложила више од 6 милиона динара за стеоне јунице које су подељене српским породицама у Босанском Петровцу. Поред тога, пчеларском опремом и пољопривредном механизацијом снабдевене су српске породице у Босанском Грахову и Посавини.

 

Министарство спољних послова Републике Србије - Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону © Сва права задржана
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
МИНИСТАРСТВО СПОЉНИХ ПОСЛОВА
Управа за сарадњу с дијаспором
и Србима у региону
Nazad na sadržaj