Вест - Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону

Title
Idi na sadržaj
Насловна   ›   Вести   ›   Вест
Вучић после разговара са Додиком и Порфиријем: Биће одржан велики Васкршњи сабор Србије и Републике Српске 5. и 6. маја
19.03.2024   
МАТИЦА   РЕГИОН   

Председник Србије Александар Вучић најавио је данас да ће 5. и 6. маја у Београду и другим деловима Србије, бити одржан велики Васкршњи сабор Србије и Републике Српске.

 

"После вишесатних разговора које смо председник Републике Српске Милорад Додик и ја, у присуству Његове светости патријарха српског Порфирија, данас имали, донет је заједнички закључак да 5. и 6. маја у Београду и другим деловима Србије буде одржан велики Васкршњи сабор Републике Србије и Републике Српске. На том Сабору биће донете важне одлуке о опстанку српског народа на својим огњиштима, његовом економском напретку, очувању српског језика и ћириличког писма и заједничке културне баштине", истакао је Вучић, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника Републике. 

 

Према његовим речима, нова Влада Србије и Влада Српске припремиће декларацију и могуће друге општеправне акте које ће у истом тексту поднети на усвајање Народним скупштинама Републике Србије и Републике Српске.

 

"Патријарха српског господина Порфирија упознали смо са тежином политичке ситуације у којој се налази целокупан српски народ и од Његове светости затражили благослов и подршку Српске православне цркве", рекао је Вучић и навео да ће о свим другим детаљима јавност бити обавештена у наредном периоду.  

 

Извор: Танјуг 

Министарство спољних послова Републике Србије - Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону © Сва права задржана
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
МИНИСТАРСТВО СПОЉНИХ ПОСЛОВА
Управа за сарадњу с дијаспором
и Србима у региону
Nazad na sadržaj