Вест - Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону

Title
Idi na sadržaj
Насловна   ›   Вести   ›   Вест
Гујон поручио Крајишницима: Србија је богатија с вама
10.11.2023   
МАТИЦА   РЕГИОН   ДИРЕКТОР   

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон отворио је вечерас манифестацију Савеза крајишких удружења у у Футогу пред више од 300 гостију, представника и чланова крајишких удружења у Војводини.

 

Гујон је Крајишницима поручио да је Србија с њима богатија толико колико су сиромашнији они који их нису желели за комшије. 

 

„Посебно ми је драго што сам вечерас с вама јер знам да многи од вас који су нашли свој дом у Новом Саду, Војводини, Београду или централној Србији, дошли су из Крајине, из многих места где, нажалост, нисте могли да останете. И Србија је с вама богатија, вашом кулутуром и традицијом, обичајима и фолклором. Србија је богатија осмесима ваше деце и унука који овде одрастају“, рекао је Гујон.

 

Нема места у Републици Српској и у Федерацији БиХ где живе Срби, додао је Гујон, а да  Србија није уложила претходних 11 година у вртић, школу или дом културе.

 

Савез крајишких удружења основан је 2016. године с циљем да негује обичаје, културу и традицију, као и хуманитарни рад. Окупља 23 удружења из Војводине

Министарство спољних послова Републике Србије - Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону © Сва права задржана
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
МИНИСТАРСТВО СПОЉНИХ ПОСЛОВА
Управа за сарадњу с дијаспором
и Србима у региону
Nazad na sadržaj