Вест - Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону

Title
Idi na sadržaj
Насловна   ›   Вести   ›   Вест
Додатни напори на учвршћивању веза Срба из региона и дијаспоре са Србијом
26.10.2023   
МАТИЦА   РЕГИОН   

Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић, заједно са министром за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Николом Селаковићем, састао се данас у Влади Републике Србије са представницима Савеза студената Црне Горе у Србији.

 

Министри Вучевић и Селаковић, том приликом са Јеленом Добричанин, Вуком Оровићем и Марком Милачићем из Савеза студената Црне Горе у Србији, разговарали су о иницијативи тог Савеза да копија пописнице постане интегрално доказно средство о националној припадности приликом аплицирања за остваривање права на бесплатно школовање студената из Црне Горе у Републици Србији.

 

Наглашавајући да је неопходно уложити додатне напоре на учвршћивању веза Срба из региона и дијаспоре са Србијом, овај Савез се залаже да се обезбеде услови да млади људи из Црне Горе добију право на школовање под истим условима као и њихови вршњаци у Србији.

 

Министар Вучевић изразио је задовољство због прилике за сусрет са младим људима окупљеним у овом Савезу, истичући да су овакви разговори прави пут за проналажење конструктивних решења. Млади и образовани људи, оценио је министар Вучевић, представљају будућност и треба размотрити све начине како да будући академски грађани имају што боље услове током школовања.

 

Извор: Министарство одбране Републике Србије

Министарство спољних послова Републике Србије - Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону © Сва права задржана
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
МИНИСТАРСТВО СПОЉНИХ ПОСЛОВА
Управа за сарадњу с дијаспором
и Србима у региону
Nazad na sadržaj