Вест - Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону

Title
Idi na sadržaj
Насловна   ›   Вести   ›   Вест
Директор Гујон са француским парламентарцима у Београду
04.09.2023   
МАТИЦА   ДИРЕКТОР   

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону састао се данас у Београду са представницима Групе пријатељства са Србијом у француском парламенту коју предводи Јаел Менаш. Директор Управе угостио је француску делегацију у Министарству спољних послова Републике Србије. 

 

У отвореном и садржајном разговору с француским парламентарцима Гујон је истакао да је наишао на велико разумевање по разним питањима а нарочито поводом положаја Срба у региону али и на КиМ.

 

"Потрудио сам се да посланицима из Француске детаљно приближим позицију Србије и положај Срба у јужној српској покрајини. Након разговора с њима, још једном сам добио потврду да Запад није монолитан у ставовима као што нам се понекад чини, већ разнолик и да треба да се без колебања обратимо свим представницима јавне политике и медија који имају утицај на тамошњу јавност." - написао је директор Управе на својим друштвеним мрежама. 

 

Француска скупштинска делегација борави први пут у Београду и током планираног вишедневног боравка у Србији разговараће са бројним представницима српских политичких и друштвених институција. 

Министарство спољних послова Републике Србије - Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону © Сва права задржана
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
МИНИСТАРСТВО СПОЉНИХ ПОСЛОВА
Управа за сарадњу с дијаспором
и Србима у региону
Nazad na sadržaj