Вест - Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону

Title
Idi na sadržaj
Насловна   ›   Вести   ›   Вест
Дачић уручио Јокићу признање за промоцију угледа Србије у свету
28.08.2023   
МАТИЦА   ДИЈАСПОРА   

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић уручио је најбољем кошаркашу света и овогодишњем шампиону НБА лиге Николи Јокићу признање за промоцију угледа Србије у свету, које му је додељено раније на свечаности поводом обележавања Дана српске дипломатије.

 

У срдачном разговору са Николом Јокићем, министар Дачић је изразио задовољство што има прилику да му лично уручи ово признање и захвалио му што део својих успеха посвећује својој земљи.

 

Дачић је истакао да ће држава знати да цени напор и успехе наших људи на светској сцени, било да се баве спортом, уметношћу или било којим послом у којем ће надмашити наше националне оквире и пронети добар глас о Србији широм света, додајући да је то наш дуг и обавеза према њима који чине много за дипломатију и углед своје земље.

 

Ово признање министарство спољних послова додељује нашим истакнутим појединцима који промовишу углед Србије у свету кроз своју професију. Од спортиста, пре Николе Јокића, признање поводом Дана српске дипломатије добио је Новак Ђоковић 2020. године.

Министарство спољних послова Републике Србије - Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону © Сва права задржана
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
МИНИСТАРСТВО СПОЉНИХ ПОСЛОВА
Управа за сарадњу с дијаспором
и Србима у региону
Nazad na sadržaj