Вест - Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону

Title
Idi na sadržaj
Насловна   ›   Вести   ›   Вест
Председник Народне скупштине са децом из Републике Хрватске
10.08.2023   
МАТИЦА   РЕГИОН   

Председник Народне скупштине Републике Србије др Владимир Орлић угостио је данас у Дому Народне скупштине више од 150 деце из Републике Хрватске која, под покровитељством Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону, бораве у Београду.

 

Пожелевши им добродошлицу у Скупштину Србије, председник Орлић је изразио уверење да ће се из посете српској престоници вратити са најлепшим утисцима, успоменама и стеченим новим пријатељствима. „Нека вас увек прати љубав према Србији, као и сазнање о томе колико је данас и лепа и успешна, и колико ће временом бити још лепша и још успешнија – решена да се управо на такав начин развија у будућности“, поручио је др Орлић, указујући на велике пројекте који су променили слику Београда, попут Београда на води, као и на оне чија се реализација очекује у наредним годинама. „И велики сајамски простор са комплетним новим комплексом у ком ће Београд дочекати свет као домаћин EXPO 2027, и нови национални стадион, и фантастична железничка станица, и нови музеји – због ових и многих других дивних ствари које нас чекају, желели бисмо да нам долазите чешће, да сведочите и уживате у развоју Србије који припада и вама. Јер ово је ваша кућа“, рекао је председник Народне скупштине.

 

Закључујући своје обраћање, још једном је изразио задовољство због сусрета са децом у Народној скупштини, чија су им врата, како је нагласио, увек широм отворена. „До следећег виђења, не заборавите да увек будете вредни, марљиви, да посвећено учите, своје комшије поштујете, да се међусобно уважавате и чувате. И, као што волите своје сестре и браћу, као што волите своје родитеље, своју породицу – увек волите и своју Србију и знајте да и она воли вас, и да на вас рачуна и у будућности“, поручио је др Орлић.

 

Децу из Републике Хрватске поздравио је, током њихове посете Скупштини Србије, и заменик председника Одбора за дијаспору и Србе у региону Милимир Вујадиновић.

 

Извор: сајт Народне скупштине Републике Србије 

Министарство спољних послова Републике Србије - Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону © Сва права задржана
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
МИНИСТАРСТВО СПОЉНИХ ПОСЛОВА
Управа за сарадњу с дијаспором
и Србима у региону
Nazad na sadržaj