Вест - Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону

Title
Idi na sadržaj
Насловна   ›   Вести   ›   Вест
Свечано отворен образовни камп у Чачку за децу из региона
04.08.2023   
МАТИЦА   РЕГИОН   

У оквиру образовног кампа „Српски свет-Нови лидери“ у наредних шест дана у срцу Шумадије боравиће деца из шест земаља региона. Организатор овог кампа је Удружење Светосавске свечаности, а реализацију пројекта суфинансирала је Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону.

 

У наредних неколико дана, малишане из региона очекују многобројне културно-образовне радионице кроз које ће боље упознати богату српску културну баштину.

 

Током свог боравка деца ће обићи знаменитости града Чачка, а у оквиру планираних активности имаће и једнодневно студијско путовање у манастире Студеницу и Жичу, обилазак Овчар Бање, као и бројне активности из области књижевности, музике, спорта и сл.

 

У чачанском дому ученика, где су деца смештена, синоћ је организован свечани дочек деце. Свечаности су присуствовали директор Дома ученика, Ивана Вукајловић, помоћник градоначелника за област друштвених делатности, Мирослав Петковић, председник Удружења Светосавске свечаности, Ђуро Ћеранић. На отварњу кампа присутнима се обратио саветник директора Управе за регион Ђорђе Алексић који је пожелео деци леп боравак у Србији и много нових знања и познанстава.

 

Министарство спољних послова Републике Србије - Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону © Сва права задржана
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
МИНИСТАРСТВО СПОЉНИХ ПОСЛОВА
Управа за сарадњу с дијаспором
и Србима у региону
Nazad na sadržaj