Вест - Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону

Title
Idi na sadržaj
Насловна   ›   Вести   ›   Вест
Делегација Управе у посети Вуковару
23.05.2023   
РЕГИОН   

Представници Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону присуствовали су данас обележавању дана Заједничког већа општина у Даљу. 

 

Заједничко веће општина je институција која је настала након потписивања Ердутског споразума којим су обустављени ратни сукоби у Хрватској, a која сваке године датум потписивања овог споразума обележава као свој дан. Овогодишњој свечаности присуствовао је велики број званичника међу којима су били потпредседница Владе Републике Хрватске Ања Шимпрага, саборски заступници Јелена Јецков и Борис Милошевић, дожупан вуковарско-сремске жупаније Срђан Јеремић, заменик градоначелника Вуковара Срђан Колар, изасланик Владе Републике Хрватске Ален Тахир директор Уреда за људска права и права националних мањина и конзул Републике Србије Људмила Остојић.

 

У име Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону која већ дуги низ година подржава пројекте ЗВО-а, присустовали су саветник директора за регион Ђорђе Алексић и сарадник у Управи Мирољуб Несторовић. Они су овом приликом обишли и кућу нашег научника Милутина Миланковића која се налази у Даљу.

Министарство спољних послова Републике Србије - Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону © Сва права задржана
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
МИНИСТАРСТВО СПОЉНИХ ПОСЛОВА
Управа за сарадњу с дијаспором
и Србима у региону
Nazad na sadržaj