Вест - Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону

Title
Idi na sadržaj
Насловна   ›   Вести   ›   Вест
Гујон у Вуковој задужбини: Сарађиваћемо у чувању језика, писма и књижевности
23.03.2023   
МАТИЦА   ДИРЕКТОР   

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон посетио је данас Вукову задужбину и разговарао с челним људима ове установе Бошком Сувајџићем, Славком Вејиновићем и Бранком Златковићем. Састанку је присуствовао  и Живорад Андрејић из огранка Задужбине у Љубљани.

 

Саговорници су се сложили да Управа и Задужбина имају заједнички циљ, неговање српског језика, ћириличког писма и књижевног стваралаштва те да на том пољу могу да сарађују. Гујон је рекао да се нада лепој сарадњи у будућности јер су изнете заједничке идеје.

 

„Споменули смо могућност да се у Задужбини организују семинари за наставнике српског језика у региону и дијаспори. Такође, верујем да би било лепо да деца из региона за које ћемо организовати летње кампове, посете Вукову задужбину“, истакао је Гујон.

 

Бошко Сувајџић је рекао да Вукова задужбина има важну улогу у културној дипломатији јер има своје огранке у иностранству.

 

„Радимо доста на ширењу српске културе, науке и образовања кроз културну дипломатију. Наша дигитална изложба 'Вук и Немци' запажена је у немачким и аустријским градовима. Надам се да ћемо у будућности моћи да сарађујемо и с Управом на неким заједничким пројектима“, изјавио је Сувајџић.

Министарство спољних послова Републике Србије - Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону © Сва права задржана
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
МИНИСТАРСТВО СПОЉНИХ ПОСЛОВА
Управа за сарадњу с дијаспором
и Србима у региону
Nazad na sadržaj