Вест - Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону

Title
Idi na sadržaj
Насловна   ›   Вести   ›   Вест
Пријем за делегацију Управе у Крагујевцу
03.02.2023   
МАТИЦА   

Члан Градског већа за културу Миљан Бјелетић и помоћник градоначелника за културу и информисање Ана Петровић организовали су пријем за делегацију Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону.

 

Током састанка разговарало се о могућностима сарадње крагујевачких удружења која се баве културном делатношћу али и прилици да се јаве на конкурс који је Управа за сарадњу са дијаспором расписала и намењен је ствараоцима који негују српски језик и ћирилично писмо.

 

Управa за сарадњу са дијаспором и Србима у региону помаже кроз суфинансирање удружењима која у свом деловању брину о очувању српског језика и ћириличног писма.

 

Саговорници су се осврнули и на претходни рад на отварању допунских школа у иностранству како би потомци наших грађана који живе ван матице могли да се упознају са српском историјом, језиком. Прошле године је основано 24 школе, а ове године ће фокус бити Северна и Јужна Америка. 

 

Представници Управе за сарадњу са дијаспором, подржали су Светосавску академију, у Књажевско српском театру, у организацији Друштва гуслара „Карађорђе“ и која је ове године донаторско хуманитарног карактера а приход са манифестације намењен је деци са Косова и Метохије.

 

Извор: Радио Телевизија Крагујевац 

Министарство спољних послова Републике Србије - Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону © Сва права задржана
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
МИНИСТАРСТВО СПОЉНИХ ПОСЛОВА
Управа за сарадњу с дијаспором
и Србима у региону
Nazad na sadržaj