Вест - Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону

Title
Idi na sadržaj
Насловна   ›   Вести   ›   Вест
Поклони за Божић – уџбеници из Београда стигли у Просвјетине школе
05.01.2023   
ДИЈАСПОРА   ШКОЛЕ   

Донација у књигама од стране Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону, намењена "Мрежи Просвјетиних допунских школа у Аустрији", непосредно пред божићне празнике стигла је у Беч и изазвала велику радост међу бројним ђацима широм Аустрије.

 

 

Донацију је у договору са Срђаном Мијалковићем, оснивачем и руководиоцем Мреже, обезбедио Арно Гујон, Директор Управе, а уз велику помоћ и подршку његове сараднице Олге Милојевић и целог тима књиге су успешно и на време стигле на свој циљ.

 

Лепа вест се брзо раширила у готово тридесет школа широм Аустрије, а велики део од преко осам стотина ђака једва чека да добије нове уџбенике, који ће одмах после празника бити подељени онима којима су најпотребнији.

 

Акцију транспорта књига, осим Арно Гујона помогао је и амбасадор Србије у Аустрији, г. Небојша Родић, који је у Бечу обезбедио простор у коме ће књиге сачекати скори даљи транспорт широм Аустрије.

 

 

„Не могу вам рећи колико смо срећни и колико нам ово значи. Додуше, ми смо се ових десетак година од оснивања увек некако сналазили са књигама, али са новим школама и великим бројем нових ђака то је постало тешко. А ту су нас на најбољи начин спасили наши пријатељи из Управе, на челу са г. Гујоном. Моја захвалност за сву ту подршку и помоћ је огромна, као и целокупног тима Просвјетиних школа и свих наших малих ђака. Божићни поклони су стигли на време! " рекао је Срђан Мијалковић.

 

У Просвјети сада ужурбано спремају свој десети, слављенички Српски новогодишњи концерт у Бечу, 14. Јануара, а одмах после тога ће проследити књиге свим школама.

 

А, како подсећа С. Мијалковић - ове године ће се навршити и десет година од оснивања прве Просвјетине школе, па ће бити још разлога за нове прославе, нове књиге, нове напоре али и нове школе!

 

Извор: РТС

Министарство спољних послова Републике Србије - Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону © Сва права задржана
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
МИНИСТАРСТВО СПОЉНИХ ПОСЛОВА
Управа за сарадњу с дијаспором
и Србима у региону
Nazad na sadržaj