Вест - Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону

Title
Idi na sadržaj
Насловна   ›   Вести   ›   Вест
Сусрет Митрополита Јоаникија и Арно Гујона
19.11.2022   
МАТИЦА   РЕГИОН   ДИРЕКТОР   

Његово високопреосвештенство Митрополит црногорско-приморски г. Јоаникије разговарао је јутрос, 19. новембра у Београду, са г. Арно Гујоном, директором Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону при Министарству спољних послова Републике Србије.

 

Како је саопштио на свом Фесбук налогу г. Гујон, био је то веома пријатан сусрет током којег је са Митрополитом црногорско-приморским г. Јоаникијем разговарао, између осталог, о заједничким пројектима.

 

“Искористили смо викенд и мало растерећење од бројних обавеза да поразговарамо о многим актуелним темама. Од ситуације у Црној Гори и региону до разговора о српском језику и будућим пројектима на којима ћемо заједно радити”, објавио је на Фејсбуку директор Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону при Министарству спољних послова Републике Србије.

 

Арно Гујон, оснивач и дугогодишњи директор француске хуманитарне организације „Солидарност за Kосово”, која несебично од свог оснивања (2005. године) помаже наш народ на Косову и Метохији, на основу заслуга у свом хуманитарном раду, добио је држављанство Србије 2015. године. Добитник је многобројних признања и одликовања, између осталих: Орден Светог Саве првог степена „за делотворну љубав показану свесрдним и несебичним залагањем у прикупљању и пружању неопходне материјалне и финансијске помоћи за нашу Свету цркву и страдални народ на Косову и Метохију, као и за истрајно сведочење истине о животу нашег народа у овој српској покрајини” и Орден Светог владике Николаја, највише одликовање Епархије шабачке „због велике љубави према српском народу на Косову и Метохији и хуманитарног рада”.

Министарство спољних послова Републике Србије - Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону © Сва права задржана
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
МИНИСТАРСТВО СПОЉНИХ ПОСЛОВА
Управа за сарадњу с дијаспором
и Србима у региону
Nazad na sadržaj