Саопштење - Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону

Title
Idi na sadržaj
Летњи кампови за децу из региона завршени посетом Влади Србије
28.08.2023   
Саопштење

Данас, 28. августа 2023.године група српских малишана из Румуније, заједно са директором Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону, господином Арно Гујоном, посетила је Владу Републике Србије и обишла салу за седнице, прес салу, салоне у којима се дочекају страни званичници, као и просторију за чување поклона.

 

Овом посетом, деца су имала прилику да се упознају са детаљнијим информацијама о историјату ове важне српске институције и њеном раду.

 

„Пошто  је наше летње кампове за децу из региона финансирала Влада Републике Србије преко Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону, желели смо да их окончамо баш у овој згради. Сигуран сам да ће ова посета деци остати урезана у сећање и да их је још више зближила са Србијом – њиховом матицом“ изјавио је директор УСДСР Арно Гујон.

 

Омладински летњи кампови су током јула и августа месеца, под покривитељством Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону, окупили 800 деце из Северне Македоније, Хрватске, Црне Горе, БиХ и Румуније. Циљ Управе је да ова акција постане традиција како би свако српско дете рођено у региону имало прилику да борави у Србији и упозна се са Београдом.

Министарство спољних послова Републике Србије - Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону © Сва права задржана
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
МИНИСТАРСТВО СПОЉНИХ ПОСЛОВА
Управа за сарадњу с дијаспором
и Србима у региону
Nazad na sadržaj