Видео - Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону

Title
Idi na sadržaj
„Свесрпски дечји сабор“ од 26. до 29. маја у Београду
18.05.2022   
МАТИЦА   


Фестивал деце и младих из региона, дијаспоре и Србије „Свесрпски дечји сабор“ одржаће се од 26. до 29. маја у Београду. Манифестацију су данас на конференцији за медије најавили Арно Гујон, директору Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону, Горан Весић, заменик градоначелника Београда, Иван Карл, секретар за културу Градске управе - Града Београда, Ивана Табори Обрадовић, уредница манифестације и Ива Јовановић, ученица ОШ „Старина Новак“.
Наша деца из целог света доћи ће да боље упознају земљу свог порекла. За њих се припрема богат културно-уметнички програм који је осмислио Дечји културни центар Београд. Гостопримство у својим домовима указаће им њихови вршњаци из Београда. Домаћини Сабора биће ученици ОШ „Старина Новак“. На манифестацији ће учествовати деца из четири земље региона и дијаспоре: чланови Немачко-српског друштва из Франкфурта на Мајни (Немачка), ученици Теоретске гимназије „Доситеј Обрадовић“ из Темишвара (Румунија), чланови Вуковарског певачког друштва „Јаворчићи“ (Хрватска) и АКУД КОЛО – Ћириландија из Копра (Словенија).
Учесници манифестације наступаће на свечаном концерту у Дечјем културном центру Београд, у петак 27. маја, од 12 часова, који ће Арно Гујон. Након концерта деца из дијаспоре имаће прилику да упознају Београд и посете Палату Србија, Народну скупштину Републике Србије, Храм Светог Саве и Музеј Николе Тесле. „Свесрпски дечји сабор' је традиционална манифестација коју већ четврти пут организује Градска управа града Београда - Дечји културни центар Београд, уз подршку Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Министарства спољних послова Републике Србије, под покровитељством председника Србије Александра Вучића. Подршку манифестацији дала је и Туристичка организација Београда, која је припремила пригодне поклоне за децу.    
Министарство спољних послова Републике Србије - Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону © Сва права задржана
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
МИНИСТАРСТВО СПОЉНИХ ПОСЛОВА
Управа за сарадњу с дијаспором
и Србима у региону
Nazad na sadržaj